Herregaardskapellet
Herregaardstrioen

/

Kristine Kier Jørgensen har kendt HerregaardsTrioen og Herregaards-Kapellet fra allerførste færd. Ikke så underligt, da hun er datter af et af medlemmerne. Hun er vokset op med musik og er nu i gang med selv at uddanne sig på området, nærmere bestemt på el-violin eller på rytmisk violin, som hun foretrækker at kalde den.

Hun fik en gang lyst til at komponere et nummer til os, og det resulterede i "Nordenvind", som vi er meget glade for at spille. Kristine har også selv arrangeret nummeret for Herregaards-Kapellet. Ved Herregaards-Kapellets koncert d. 3 dec. 2008, spilles "Nordenvind" offentligt for første gang.

DSC00561

Sverre Eftestøl. Ved samme koncert kan man også høre et nummer af den norske komponist og organist Sverre Eftestøl. Der er et link mellem Kristine og Sverre. For et par år siden, var Kristine, sammen med en ven, på strøget i Århus for at spille sig til lidt lommepenge. Mens hun stod og gav et spillemandsnummer dér, standsede en mand op og lyttede. I pausen præsenterede han sig.
Han fortalte om sin musik, og Kristine blev overbevist om, at det var værd at undersøge nærmere.

Vi tog derfor kontakt til ham, og bestilte noder til de af hans stykker, som han mente kunne egne sig for "Trioen" eller "Kapellet".
Foreløbig er vi kun nået til denne ene, "Lydarslått" ("lyttemusik"), som vi holder meget af at spille såvel i trio- som i kapeludgave.

Find mere om Sverre Eftestøl fx. her....

item3a1a
item5

Karsten Pultz er allerede omtalt på dette site i forbindelse med vores uropførelse af hans Habanera. Dengang var det Herregaards-Trioen, der spillede koncert i Virring kirke.
Vi fik lyst til at tage den op igen i "Kapellet" og Habaneraen kan - ligesom de andre ting, der omtales på siden her - høres ved koncerten d. 3. dec. 2008 i Musikhusets Foyer.

Mere om komponisten og hans familie her.....

item3a1a1

item3a1a2