item3a1a

Tilbage til Herregaardstrioens forside hvor du kan høre eksempler på trioens musik.

Filurkoncert

DSC00785
Herregaardstrioen
DSC00789
DSC00787

Børneteatret "Filuren" og Århus Symfoniorkester har indgået et samarbejde om en række forestillinger/koncerter. Det er faldet i Herregaards-Trioens lod at medvirke i en af dem. Formen er, at en skuespiller læser historier for børnene. Historierne kommenteres af musikindslag. Man har blandt meget andet kunnet opleve fabler af Lafontaine, H. C. Andersen (der bliver genopført i marts 2011) og seneste skud på stammen er:

Molbohistorier med musik - Kim Veis gaard og Herregaards-Trioen
 

Historierne, på tapetet ved denne forestilling, 14. marts 2010, var molbohistorier. Historierne har givetvis været fortalt længe før, men den ældste bevarede trykte udgave af molbohistorier er fra 1780.
Som bekendt, er Herregaardstrioen optaget af musikanten,
Rasmus Storm. Hans nodebog er en grundpille i Herregaards-Trioens repertoire. Rasmus Storm levede netop på denne tid (1733- 1806).
Rasmus Storm levede ikke på Mols, men melodierne fra hans nodesamling
var kendt overalt på den tid. De genfindes endda i hele Skandinavien samt i England og Skotland, så en antagelse om, at de er blevet spillet på Mols også, vil være helt rimelig.

Kim Veisgaard er en fremragende fortæller, der formår at puste nytliv i de kendte (og ukendte) historier. Og molbohistorierne blev garneret med musik, som de selvsamme molboer kan have kendt.

Et af trioens medlemmer, Poul Erik Jørgensen, medvirkede iøvrigt ved endnu en Filurkoncert sammen med violinisten Pernille Jönsson og harpenisten Joost Schelling d. 31. januar 2010. Her læste Merete Hegner, som de har arbejdet sammen med før, H. C. Andersen. Se mere om dette samarbejde her...

DSC00112
Filuren2010program
DSC0020